Landsstævne på Dorthealyst og Sjællandsmesterskab 2017

 

Startlisten for dressuren til landsstævnet på Dorthealyst, arrangeret af Dansk Køre Selskab.

Første start er kl. 09:00 med Frei Buch Wieder, der starter i klassen svær derby, det fortæller ikke noget om spand typen, men lur mig om ikke det er en tandem, så er der da lagt ud. Dagen slutter med norsk/dansk nemlig Wenche Johannesen, med Frederiksborg hesten Saturn, ekvipagen har før ligget i toppen i dressur for 1-spand hest, det er kl. 17:10. Lørdag er der maraton, kostumemaraton. Søndag forhindringskørsel. Adressen er: Knabstrup Møllebakke 4, Knabstrup, 4440 Mørkøv


Dressur resultat fredag på Dorthealyst


Det blev Norsk/dansk sejr i svær klasse for 1-spand, kusken er norske Wencke Johannesen, heste en dansk Frederiksborg hest med 47,74. Danmarksmesteren Hans Henrik Mosegaard Nielsen vandt 2-spands klassen. Ikke fordi der er den store forskel i den klasse, med fire deltagere, Mathias Birkely Ottendal, sluttede klassen med kun lige knap ti strafpoint mere. Han er i øvrigt banebygger assistent også. Maria Buchwald vandt 1-spand pony. I mellemsvær klassen, hvor man kørte program 7A så vi kuske der kørte et meget seværdigt program. Med af skub og stabilitet især forti, som jeg ikke synes jeg har set før. Jeg har ikke undersøgt det, og kan ikke kende de heste, så om det er på grund af nye heste, eller det er fordi de er gået et dressurprogram ned skal være uskrevet. Men det klædte ekvipagerne. I 1-spand klassen mellemsvær blev vundet af Tea Giversen. I 1-spand pony, vandt Wenche Johannesen, fra Norge, igen med en dansk avlet hest, en pony i sagens natur, fra Dorthealyst. I 2-spand pony mellemsvær vandt Claus Jensen. I derby er der to klasser en mellemsvær, hvor svenskeren Marina Sköld vandt og svær vandt Sille Bendorff.
Faktisk var det en fornøjelse at være dommer, der blev vist rigtig meget fint dressur og faktisk ikke noget dårligt. Laveste procent 53,3, der fortæller at der blev givet en gennemsnit på over 5, der lyder ordet tilstrækkeligt, det er da meget godt.
Vi skriver meget om vejret, denne sommer, og jeg skal da heller ikke undlade at nævne, at flere kuske faktisk kørte i brusebad agtigt regnvejr. Banen på Dorthealyst holdt udmærket, men den meste kørte vej, var ved at blive lidt opkørt til sidst.

red1


Lørdag, starter maratonen kl. 10:00 og en lille time efter kommer de første i forhindringerne. Jeg er kørt hjem, og har ikke kunnet finde en startliste for derby kuskene. Men mon ikke de starter nogen lunde samtidigt, måske lidt før, de er nok så interessante for det første er der Frie Buch Wieder, og han slægter sin mor på, hvad angår maraton, det bliver ikke kedeligt. Derby er en kombination af tre, vil jeg tro, maratonforhindringer og ca. 12 forhindringsbane porte. Han skal køre banen to gange, den må maksimum være 1000 m.


Se resultatlisten for dressur her. Dommerne er C: Jacob Bendtsen, S: Arnild Arp-Hansen, V: Annette Kristiansen, R: mig, Jørgen Konge, P: Anne Faurschou.


Se startlisten for maraton her. Husk der er gratis adgang, og det er udskrevet som en kostumemaraton, så kuske og groom er sikkert festlig udklædt. Man kan vel få festlig regntøj.

red2

Det er nok en god ide, at tage gummistøvler på lørdag. 

Se Steen Kristiansens gode billeder fra dressuren her. 


 

Maraton på Dorthealyst


Det kan godt være, det er lidt træls at starte maratonen, man skal tidligt op, og man når ikke se, andre gennem forhindringerne. Men tror nu at de kuske der startede i dag, var glade for det, for de kørte i tørvejr, og inden bunden blev helt opkørt. Tiderne blev sat ned på etaperne og en enkelt forhindring 4, blev udskiftet med en pligtport. Forhindring 4, er placeret på en lille bakke, hvor man vurderede at det ville være, blive en glidebane, som nemt kunne blive for ubehageligt, selv om kuskene selvfølgelig skal køre efter forholdene.
Kun to blev elimineret i dagens maraton, og kun en kusk rette fejl bane, så selv om regnen væltede ned, især sidst på dagen, blev kuskene alligevel ikke hylet ud af den.

maraton-red1

Maria Buchwald som kuske og Mille-Marie Vinter som groom. Efter maratonen, som de vandt i klassen 1-spand pony. 

Maratonen var udskrevet som en kostumemaraton, der var mange der tog udfordringen op. Dog var der enkelte, der synes at maratonen, er alt for en alvorlig sag til, at man kan klæde sig ud. Wenche Johannesen, Norge blev dobbelt vinder i maratonen, både 1-spand hest og pony. Heldigvis er begge trækdyr opdrættet i Danmark, det hjælper jo lidt på det. Men vi har også danskere der kan i middelsvær klasse vandt Ane Wieder 1-spand hest. Og Hans Henrik Mosegaard Nielsen i svær klasse 2-spand hest. I derby vandt Frei Buch Wieder den svære klasse med sin tandem. Som tilskuer var hans far, Ole Buch Jensen, nu kan jeg ikke huske det helt nøjagtigt, men han sagde noget om at tage den med ro. Tænkte bare lige, hvor pokker det kom fra, og hvor meget det skulle hjælpe at sige det, når man ved, hvem der er hans far og mor, Ane Wieder, de har da aldrig holdt stille på en maraton. Malene Bundgaard vandt den middelsvær derby klasse, med 1-spand pony.
Henning Clausen, teknisk delegeret, som blandt andet har været til EM for 4-spand og i USA som teknisk delegeret, fortalte at man i det store udland er begyndt altid at regne forhindringerne med maksimum mål 250 m, uanset om de reelt kun er 190 m. Der er flere fordele ved det. Når man opmåler etapen, tager man ruten til start af forhindringerne, og måler videre ved mål. Især os der bruger gps satellit baseret målere, gør det meget nemmere, fordi de snævre vendinger, til kan være svært for en gps at måle korrekt. Dernæst sætter det også hastigheden lidt ned, for ruten faktuelt tit er lidt kortere end opgivet. Så alt andet lige gør det, det kæmpe store arbejde med at lave en maraton, lidt nemmere at håndtere.

Se maraton resultatet her. 

Resultatet for derby

Startrækkefølge for forhindringskørsel her

Det var ikke kun pigerne der var klædt ud, jeg fik ikke at vide hvem der havde fundet på teamet.

maraton-red2

Claus Jensen og groom - politi og fange, med blåt lys og horn. 

Claus Jensen, blev vinder af udklædningen. 

PicPlayPost 636405970855418352

Informations møde for alle de frivillige, der havde valgt at bruge en dag i regnvejr, og de viste det i forvejen. 

Se Steen Kristiansens fantatiske billeder fra maratonen her. 


 

Forhindringskørsel – landsstævnet og Sjællandsmesterskabet i kørsel med heste og vogn 2017.


Der var nok nogle kuske der vågnede op af deres drøm om at blive Sjællandsmester 2017. Forhindringsbaner kan godt ødelægge sådan en drøm. I klassen 1-spand hest lå Ane Wieder til at vinde før forhindringskørslen. Men da hun jo er en dygtig kusk og hun har en ny hest, viste hun godt at det kunne blive vanskelig. Og det blev det, det var ikke fordi, at de kuske der kørte inden for tiden høvlede afsted, men der var tekniske vendinger, hvor man skulle passe på ikke at vælte de omkring stående porte, eller afmærkninger, for det giver jo også 3 strafpoint, hvis man har kørt dem, ellers standes tiden og man genopbygger forhindringen, det giver 10 strafsekunder ekstra. Men kuskene var gode, det skete ikke. Men når man også skal holde øje med sådanne ”’skjulte” forhindringer, tager det nemt opmærksomheden fra den port man skal i gennem, og når man så samtidig har en ny hest, kan der nemt falde nogle bolde, og det gjorde der 7, og når man tænker på, at Ane tidligere har været verdensmester i forhindringskørsel, fortæller det lidt om sværhedsgraden.

liselotte-watson-red

Liselotte Watson, Sjællandsmester 1-spand hest 2017. Med Robert som groom. 

Og det blev da også en kusk med en rutineret hest der vandt forhindringskørslen i Sjællandsmesterskabs klassen, Liselotte Watson, der kørte en dobbelt nul runde, ingen fejl på toppene eller på tiden, nul strafpoint. Nummer to i Sjællandsmesterskabet før forhindringskørslen var Mie Mosegaard Nielsen, hun lå ellers godt det meste af banen, tog en bold i forhindring 8, men ellers fejlfri, så skete der et eller andet i den kombinerede forhindring 18, en zig zag, kun A slap hun helskindet gennem, i alt 12 strafpoint. Hendes faster Liselotte kørte som skrevet til nul strafpoint, og så røg hun på første pladsen, og blev Sjællandsmester for 1-spand hest 2017.

hans-henrik-mosegaard-red

Hans Henrik Mosegaard Nielsen, får ved hjælp af dommerne lagt æresdækken på, som tegn på han værdighed som Sjællandsmester i klassen 2-spand hest 2017

I klassen 2-spand hest, blev det hendes bror, der blev Sjællandsmester, Hans Henrik Mosegaard Nielsen, helt fortjent med 3 førstepladser.

maria-buchwald-red

Maria Buchwald, Sjællandsmester 1-spand pony 2017

I klassen 1-spand pony, blev Sjællandsmester Maria Buchwald og i klassen 2-spand pony, Dennis Bundgaard.

Dennis-bundgaard-red

Dennis Bundgaard, Sjællandsmester 2-spand pony 2017


I modsætning til de to foregående dage, var der flot vejr, med masser af sol til dagens konkurrence og det lige fra morgenstunden af. Det var Derby kuskene der lagde ud, de kører ”kun” 15 porte, men havde både en zig zag og bro at skulle i gennem og over. Og her så vi dagens første dobbelte nul runde, med den eneste tandem til stævnet kørt af Frei Buch Wieder.

Frei-red

Frei Buch Wieder. Vinder af svær derby. 


Landsstævne resultatet blev nok heller ikke som nogen havde håbet på Wenche Johannesen vandt ikke 1-spand heste klassen, med Frederiksborg hesten, Saturn, som hun ellers lå til, hun skriver på facebook, at den var tændt, og da jorden alle steder var mærket af regnen, var det vanskeligt at finde et ordentligt sted at varme op, så hun fandt aldrig rytmen og det hele blev alt for rodet, men 5 bolde ned til følge, det betød at svenskeren Catharina Eneroth blev samlet vinder. Wenche fik dog en rød rosset med hjem for i klassen 1-spand pony middelsvær vandt hun. Blev nummer et i alle discipliner, med Dorthealyst Fanny, avlet på Dorthealyst af Marianne Seidenfaden. Peter Koux vandt samlet klassen 1-spand hest middelsvær, med den hest som han har stillet til rådighed af Mads Palm Greisen, desværre for Peter, har han skiftet klasse i året løb, og derfor ikke med i Sjællandsmesterskabet.


Resultat_-_Forhindringskørsel.pdf

Se resultatlisten for Sjællandsmesterskaberne her.

Se den samlede resultatliste her.

Derby - samlet resultat

For dem som gerne vil se hvad, hver enkelt dommer har givet i point for hver øvelse, for hver kusk i dressuren. 

Og for dem der fulgte maratonen, og gerne vil se de fejl som blev lavet i forhindringerne.

Æresdæknerne til Sjællandsmesterskaberne var sponseret af Klindt Rideudstyr.

klindt-mærke-red

Se æresrunderne her

Se Steen Kristiansens billeder fra forhindringskørsel og præmioverrækkelserne. 

Se billeder taget af Bine Sieria, her, dressur

Maraton, med ekvipager der er udklædt. Her flere. 

Og forhindringskørsel