Slut på Exloo – forhindringskørslen.

Den er svær, kommer aldrig til at køre noget der er svære. Franskmændene skulle have nedlagt protest for at forhindringskørsels banen var for svær så tidligt på sæsonen. Ja undskyldninger var der nok af. Inden forhindringskørslen påskesøndag, den 1. april. Og det var ingen aprilsnar.

Og hvad sker der så, Hans Henrik Nielsen bliver nummer 3, ned nul fejl på bolde, dog med strafpoint, 9,49. 2- og 4-spandsbanen var vel heller ikke så kringlet som 1-spand hest og ponys bane, men alligevel.

 

Hans Henrik -red

Hans Henrik Mosegaard Nielsen. 

Men den svære bane, Monika siger, (efter hukommelse,) jeg har aldrig kørt noget lignede, den er svær. Hun bliver nummer 5, nul fejl på toppe og beskedne tidfejl på 2,43. Mie Mosegaard Nielsen sagde nogenlunde det sammen en 11. plads med fejlfri tid, desværre en enkelt bold ned. Lise Halkjær garderede sig også inden, selv om hun fortalte at hun havde fået træning under elite kursuset, blev bedste dansker i 1-spand pony klassen, med en bold ned og tidsfejl på 4,31 og en placering som nr. 8. Hun blev også den dårligste placeret med den anden pony, hvor kun kørte forbi en D port, men rette det, helt korrekt, ellers en episode, hvor man skal kunne sit reglement. Alligevel har hun, kun en bold ned og tidfejl på 11,36 i kørslen, men så kommer der 5 strafpoint for en refusering, og hun slutter klassen med den hest.

Jeg er enig i at den var kringlet, men til gengæld var hastigheden acceptabel. Men som en groom sagde, der var også nogle heste der fik hevet lidt voldsom nok i hovedet, når der skulle drejes. Sandt nok, det kræver smidige heste og kuske der forstå at forberede heste på hvad side de skal til. Jeg synes faktisk det gik bedre en forventet. Men her kan den paragraf om at hestene skal være uddannet til det niveau de starter i komme til sin ret. For hvordan får man ellers tempoet sat ned, så det ikke bliver væddeløbs kørsel. Det er ikke en men opgave at løse det for forhindringsbanen.

Og så forgik det i rigtigt koldt vejr. Vil bare sige at Deres udsendte frøs som, jeg ved ikke hvad, havde både ski undertøj, almindelig undertrøje, skjorte, lammeskinds vest, trøje og en temmelig kraftig lang jakke på.

Alligevel kørte de fleste kuske i sommer tøj, og der groom, det samme. Man tænker, vi mennesker er ikke alt for kloge. Ved ikke om dommeren havde givet tilladelse til at der måtte anlægges varmt dress. Kom til at sige til en kusk, det kan godt være ikke lige bemærker det i konkurrencen, men en kold og frysende person handler ikke så rationel som en der er varm. Mærker det sagde kusken, jeg kunne næsten ikke holde på mine liner så koldt var det. Jeg spørger bare hvor er rationalet i, ikke at køre i tøj som passer til vejret. Selv handicap kuskene, kørte i sommertøj, jeg hørte tænderne klapre på en, på vej til opvarmningen.

 

pdfSe resultatlisten for forhindringskørsel her. 

 

 

pdfSamlet resultat for det 2* stævne, dressur, maraton og forhindringskørsel.

Se alle de danske kuskes forhindringskørsel her.