Traditionel kørsel på Nr. Vosborg d. 26. august

Folkene bag ARBEJDSHESTENSDAG  på Nørre Vosborg har udsendt invitation til konkurrence med gamle hestevogne, kaldet traditionel kørsel. Konkurrencen går ud på, at den forspænding man stiller med er så korrekt sammensat i forhold til den opfattelse af hvordan man kørte rundt i hestevogne for 120 år siden. Men langt de fleste ekvipager kørte faktisk rundt i sammensatte ekvipager. Ment på den måde at man gerne ville efterligne de fine folk på herregårdene og ved hoffet, men det ikke altid var muligt. Så måtte man jo køre med det man havde til rådighed.

Frede Svendsen

Frede Svendsen med cirkusvogn. 

Og præsentationen er kun en del af konkurrencen, der bliver også kæmpet om kørefærdigheder. Handelsvogne er meget velkommen. Når det kommer til handelsvogne er konditionerne nok lidt strammere, fordi hvert erhverv jo havde en slags uniform, som man helst skal efterligne.

dc4e716b-88ba-4696-98f6-e3319063a37f

Niels Møldrup 

Som slagteren på billedet, som stammer fra Horsens området, med hvid kittel og bowler. Dog er forspændingen nok lidt fin, det var helt almindelig at slagteren kørte med forskellige racer/typer heste, som var købt billigt med det formål at slagte dem. Men hvis de var i en stand, så de kunne bruges, var det helt almindelig, indtil der kom bedre heste eller ponyer i stalden.

  3 0312-1

 

Landbrugsvogne kan også deltage i konkurrencen, og ved lang vogne, bliver forhindringskørsels forhindringer indrettet efter dem. Et af webmasters ynglings billeder er fra indre slotsgård på Christiansborg ved en lignede konkurrence på Christiansborg for år tilbage.

  6 0309-1

Dette er faktisk en handelsvogn. Brolæggerstræde er der hvor Carlsberg startede, så måske......

Er man i tvivl om det materiel og heste/ponyer man har til rådighed er konkurrence berettig, kan man søge råd og hjælp hos Anders Horsbøl Nielsen på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf.: 24952979

Se invitaion og tilmeldingsblanket her.