Danmarksmesterskabet i kørsel med hest og vogn – tilmelding.

På Facebook har Jeppe Seedorff meldt ud, at han er tilmeldt DM på Dorthealyst, dejlig læsning. For sidste tilmelding er faktisk først om 9 dage, og kuske er ikke kendt for at tilmelde før sidste dag, og rygtet går endda på, det tit er over kl. 23:59 på dato, altså faktisk for sent. Ikke at det kan være tilgiveligt og have mange grunde. Men som arrangør, kan man godt blive lidt nervøs for, om der kommer tilmeldinger nok til at man kan afvikle stævnet. Er det så et problem, hvor svært er det lige at aflyse! Jo, det er svært, det går nemlig ud over nogen, især hvis det er kvalificerende stævner, så skal kuske lave deres stævne kalender om. Men det betyder også som arrangør, hvor meget forberedende arbejde skal der ligge, hvis det alligevel skal aflyses. Men også hvor mange penge kan man bruge, for at det ikke skal give underskud. Der er forskel på, om der kommer 15 eller 35, rent økonomisk.

DM2016-EC-2

Jeppe Seedorff - arkiv foto. 

Udgifter til dommere og leje af anlæg er de samme. Så derfor kuske, hvis man ved, at man gerne vil deltage til et stævne, så meld til så hurtig som muligt, gerne samme dag som propositionerne bliver lagt op. Det er blandt andet derfor propositionerne altid bliver langt på forsiden her på hjemmesiden.
Med hensyn til DM – kan jeg se på listen, at der er klasser, hvor det ser ud til ikke at være så mange, der er kvalificeret, her skal man huske, at der i propositionerne står, der bare skal være to, for at der kan køres om et Danmarksmesterskab. Og i de klasser, hvor der skulle være kuske, der tænker, jeg har ikke chance for at vinde, skal man vide at de første DM’er, selv om de foregår på et kendt sted, altid er noget særligt. Og jeg ved fra DKS, at man også i år vil gøre noget særligt ud af det. Min erfaring er, at denne specielle stemning har indflydelse på, hvordan ponyer eller heste opfører sig, nok mest fordi de mærker, at vi mennesker ikke er, som vi plejer. Så DM er noget man skal træne, så det kan man lige så godt gøre, når man ikke har en chance for at vinde. Samtidig er man også med til at gøre det så festlig som muligt, for alle os andre.
Er man i tvivl om, om man er kvalificeret til at starte en klasse til DM, så se på denne liste, står du der, så send tilmeldingen nu !!
Som jeg regner det ud, er der 49 kuske, der kan tilmelde nu, plus de kuske der mangler en kvalifikation, som de håber at opnå på Fyn, til Fyens Køre Selskabs landsstævne på Kærsgaard i slutningen af måneden.

Kvalificeret til DM 2018 på Dorthealyst, arrangeret af Dansk Køre Selskab.

1-spand hest svær klasse,13 kuske.:
Mie Mosegaard Nielsen, Klaus Petersen, Henrik Høper, Sofie Amalie Kongsted, Magnus Qvist, Ann Rysgaard, Ane Wieder, Liselotte Watson, Hanne W. Pedersen, Tina Nielsen, Pernille Prip, Monika Køier Andersen, Mikkel Kruse Johansen

2-spand hest svær,7 kuske:
Hans Henrik Mosegaard Nielsen, Ole Buch Jensen, Kurt Klindt, Mathias Birkely Ottendal, Mads Dau, Lars Heibing, Svend Erik Ravn.

1-spand pony svær 4 kuske:
Maria Buchwald, Udo Buchwald, Karina Blaabjerg, Lise Halkjær

2-spand pony svær 4 kuske:
Lars Jespersen Dau, Anette Holst Irming, Mogens Ruhoff, Louise Kaiholm.

1-spand hest middelsvær, 5 kuske:
Helle Jespersen Frid, Hans Nielsen, Ove Larsen, Sebastian Simonsen, Jeppe Seedorf.

2-spand hest middelsvær:
Ingen

1-spand pony middelsvær, 4 kuske:
Birgitte Jensen, Line Mortensen, Henriette Bendorff, Lene Elnegaard Woodall.

2-spand pony middelsvær, 1 kusk:
Lena Vabø,

4-spand pony, 2 kuske:
Katja Lamborg, Lars Jespersen Dau.

4-spand hest:
Ingen

Middelsvær Derby 7-14 år, 2 kuske:
Christian Jespersen Dau, Sasha Mørch Lambertsen

Svær Derby 14 år +, 3 kuske:
Søren Jensen, Sille Bendorff, Frei Buch Wieder.

National FEI Children, 10-14 år, 2 kuske:
Naja Elowsson, Signe Kruse Johansen.

Junior 14-18 år, 1 kusk:
Jesper Lamborg

Youngdriver 16-21 år, 1 kusk:
Karoline Nielsen

Listen er udarbejdet fra Køreudvalgets officielle liste se her.