Mesterskaber i Sverige og Norge 2018

I samme weekend fra d. 19. – 22. juli, som der var DM på Dorthealyst i Danmark, blev der afviklet Svensk mesteskab ved Skogsborg på østsiden af Skåne.
Eva Ottosson blev svensk mester i 2-spand hest klassen. Thomas Sjöberg i 1-spand hest klassen. I pony klasserne blev Linnea Kristensson svensk mester i klassen 1-spand og Maria Johannsson i 2-spands klassen.
Se mere her.

Norsk Mesterskab
Ugen efter fra den 26. – 29 juli var der norsk mesterskab på Norsk Heste Center i Starum ca. 100 km nord for Oslo, som Deres webmaster havde den glæde at overvære.
Der var over 80 deltagere opdelt i forskellige klasser, kun i de sværeste klasser blev der udnævnt en norsk mester. Dressuren blev kørt i program 7, men bedømt som et svært program, altså maksimum samling, kort overgange, og tydelig forskel på de tre travarter. Klasserne under blev kørt efter norske dressurprogrammer, med en lettere linjeførsel.

præmie-bente

Fra præmioverrækkelsen i Norge, foto Bente Konge.

Mesterskaberne havde en dansk islæt, ved at flere af hestene er af dansk afstamning. Mest kendt er nok Wenche Margaretha Johannesen med Frederiksborg hesten Saturn, født på Roskilde Tekniske da deres hestelinje havde avl på programmet, som hun blev Norsk Mesterskab, ved at vinde dressuren, nummer 2 i maratonen og kun en enkelt bold ned i forhindringskørsel, hvor der dog var tre der kørte en dobbelt nulrunde. Wenche startede også i klassen 1-spand pony, med Dorthealyst Black Fanny, hvor hun vandt både dressur og maraton, desværre var ponyen ikke helt ren gående morgen før forhindringskørsel, og hun trak sig. Foruden de to nævne danske heste, er min fornemmelse at nogle af de Oldenborg heste der var til start også er dansk avlet.
I klassen 2-spand hest blev Berit Morstad norsk mester. I klassen 1-spand pony blev Jeanette Lund Støen norsk mester. 

pdfSe hele resultatlisten her.


Video fra fejringen af de Norske Mestre

Se mere om NM her.