Stort tillykke med de mange flotte præstationer ved NM på Holtegård

Vi tog af sted mod Holtegård i sidste uge, spændte på at skulle starte i NM og spændte på at se stævnepladsen, som vi havde hørt og læst så meget om. Og det blev en rigtig dejlig uge med højt solskin, flotte dressurbaner, spændende maratonforhindringer og som sædvanlig en udfordrende keglebane. Et fantastisk flot og dygtigt gennemført stævne, med masser af plads og masser af hjælpere, der løste opgaverne hurtigt og med godt humør. En dejlig og begivenhedsrig uge er afsluttet med mange både individuelle og hold medaljer til de danske kuske ved NM på Holtegård.

 

1-spand pony havde 6 danske deltagere ud af en gruppe på 17, og her lagde Kristina Klindt hårdt ud med at få 36,29 point i dressuren, så var stilen ligesom lagt, at alle andre vidste, hvad de var op imod. Kristina holdt stilen og sluttede som den eneste danske kusk med en individuel guldmedalje. Peter Koux lå på en 3. plads efter dressuren, med kørte desværre fejl bane i keglerne og så var han ude af konkurrencen. En kusk overraskede meget positivt, det var Niels Schelde Petersen, der kørte meget overbevisende og hurtigt, han vandt både maraton og kegler og sluttede på en 5. plads i det samlede resultat. 1-spand pony – holdet bestod af Kristina Klindt, Peter Koux og Amanda Justesen og de kom hjem med en sølvmedalje.

 

Arnild ang NM Foto

 

I 2-spand pony var der kun 3 deltagere, Anette Holst Irming og Bjarne Wisler fra Danmark og Marie Nilsson fra Sverige, så her var der ingen holdkonkurrence med udelukkende individuel konkurrence. Anette lagde flot ud og vandt både dressuren og maratonen, men så gik det galt i keglerne og hun måtte se sig slået af Marie Nilsson, der fik guld, mens Anette fik individuel sølv og Bjarne Wisler bronze.

 

Katja Lamborg kom med stævnets eneste 4-spand, 4 dejlige Welsh Mountain ponyer. Hun kæmpede for at opnå max. 65 point i dressuren for at kunne bruge resultatet i kvalifikationen til årets VM for pony i november. Det lykkedes desværre ikke, de fik 66,5 point, så nu må de kikke fremefter mod 2015, hvor der igen skal afholdes pony VM - denne gang i Breda i Holland.

 

1-spand hest var en spændende klasse, Danmark havde 9 deltagere med ud af 25, og sidste års VM- kuske var der naturligvis. Da holdet skulle sættes af Køreudvalget, valgte de Tina Nielsen fra, da hun startede med sin nye og ikke så rutinerede hest, og i stedet kom Udo Buchwald, sidste års Danmarks mester med, sammen med Ane Wieder og Henrik Høper. I dressuren lagde Danmark stærkt ud med Henrik Høper som nr. 1 med 43,14 point, Tina Nielsen nr. 2 med 43,52 point, Udo Buchwald nr. 3 med 45,63 point og Ane Wieder nr. 11 med 51,71 point. Kampen var tæt alle dagene og resultatet blev at Henrik Høper blev individuel nr. 2 og fik en sølvmedalje og holdet vandt guld. Tina Nielsen sluttede på en samlet 5. plads efter en ”langsom” maraton men en fejlfri keglekørsel, så det tegner rigtig godt med hendes nye hest.

 

2-spand hest blev også en meget spændende klasse, hvor der rigtigt blevet byttet om på placeringerne i løbet af stævnet. Henrik Hansen var næst sidste startende i dressuren og fik 47,74 point. Sejren var sikker, alle ønskede ham tillykke med 1. pladsen. Men, men, men, resultatet er aldrig afgjort før sidste kusk har kørt, og ind på banen kom en finne, som overraskede i hvert fald alle danskerne, han kørte rigtig flot og sluttede med 47,55 point, så – Henrik blev nr. 2 i dressur, slået med 0,19 point. I det hele taget lå mange meget tæt efter dressuren, så de næste discipliner ville blive spændende. En kusk, der overraskede meget positivt i dressuren var Gitte Petersen, der for første gang kom under 60 point, hun fik 57,47 point og var meget glad. Desværre blev hun taget ud i dyrlægekontrollen før søndagens keglekørsel pga ikke rentgående hest. I maratonen kørte specielt Hans Henrik Nielsen, Frank Rasmussen og Ole Buch Jensen hurtigt, mens keglekørslen ikke var noget at råbe hurra for for nogen af kuskene. Resultatet blev at Danmark vandt guld for hold, og Kurt Klint blev nr. 2, Hans Henrik Nielsen nr. 3 og Ole Buch Jensen nr. 4 individuelt, et rigtig flot resultat.

 

Young driver’ne fra 14 – 21 år deltog også i NM i 2 klasser, Sofie Amalie Kongsted kørte alene i klassen for heste, og det gjorde hun stabilt og fornuftigt, og de 3 ponykuske Mads Kristiansen, Jannich Sloth og Mikkel Kruse Johansen vandt sølv for hold og Maria Buchwald deltog individuelt.

 

Tusind tak for et dejligt stævne.

Arnild Arp-Hansen, Niels og Dancer Hit