TopCop øst finale på Dorthealyst

 

Finale for Glinkowski DressurCup og TopCup Øst på Dorthealyst.

Søndag d. 29. september kl. 10:00 kører først kusk på banerne på Dorthealyst i finalen for Glinkowski DressurCup kl. 11:00 starter forhindringskørslen TopCup Øst. 

 

red

 

Arkiv billede fra en TopCup kvalifikation på Nyvang 2011

Gyda Andersen skriver:  "73 ekvipager siden foråret  har været på banen hos køreforeninger og -selskaber på Sjælland. Alle kan starte i søndagens kørsel mens kun de kvalificerede ekvipager dyster om at blive Cup-vinder 2013 i de respektive discipliner."

For at være kvalificeret skal man have gennemført to kvalifikations stævner, hvis man har kørt flere tæller de to bedste stævner til hvem der er vinder efter finalen, så ledes at finalen dressuren tæller dobbelt.

I klassen 1-spand, som indeholder både hest og pony, fører Kristina Klindt med 21,33 strafpoint, foran Peter Koux, som jo er verdensmester i dressur. Kristina er, blev gift og skulle passe sit arbejde, så det er faktisk et stykke tid siden vi har set hende i konkurrence, men top niveauet skulle gerne være lige om hjørnet, for om en måned er der VM, hvor begge kuske skal deltage. Peter skal kører mere en 10 strafpoint bedre end Kristina, hvis jeg har forstået reglerne rigtig.

Til VM for 2 år siden i Lipica var Peter knap 4 strafpoint foran Kristina. Hvem der løber med bronzemedaljen er mere tvivlsom Ane Wieder er lige godt et strafpoint foran Tina Nielsen.

Kuskene her kører program 9, seks kuske skal kører det og først kusk er Arnild Arp-Hansen der kører på banen kl. 13:40. Faktisk er der 10 kuske der kører program 9, Amanda Justesen, men hun lægger ud kl. 10:00.

I klassen med 2-spand er der 7 kuske, hvor den ene, Anna Rasmussen kører med pony, resten hest. Anna fører klassen med lige knap 10 strafpoint. Nummer to er Ole Buch Jensen, ved det sidste stævne hvor de to mødtes var der under et halv point mellem dem.

I middel klassen fører Henriette Bendorff med over 10 strafpoint, ned til Gitte Nielsen. I den lette klasse fører Marie Louise Hendriksen med over 10 strafpoint. På andenpladsen er Anna Carina Hansen.

 

TopCup

I forhindringskørslen fører Peter Koux klasse A, konkurrence kuske, efterfulgt af Amanda Justesen og Udo Buchwald. Peter bliver nok svær at slå, hvis Amanda kører fejlfri, kan han tage en bold, men han kan kører over 200 porte på en god dag uden at røre en bold, og her skal han "kun" kører 15. Verdensmesteren i forhindringskørsel, Ane Wieder, kører selvfølgelig også i den klassen, men hun må havde haft en uheldig dag, på Juellund, for da tog hun 8 bolde, så hun er ude af spillet i denne sammenhæng.

I klassen for øvede kuske fører Henriette Bendorff med sin miniature hest, ret komfortabel, foran Pernille Prip og Gitte Nielsen. I 2-spands og tandems klassen for heste fører Kurt Klindt, Danmarksmesteren, foran Jørgen Andersen, men der er ikke mere end en bold mellem dem, så alt kan ske. Den snart 60 årige Ole Buch Jensen ligger noget efter på en 3. plads.

I 2-spands klassen for ponyer fører Lena Vabo, foran Anne Carina Hansen.

Alt i alt er der lagt op til et spændende stævne på "Lysten" på søndag, og ifølge gruppen "kørsel med hest og vogn" på facebook, er der lagt kærligt i oven, både mellem kuskene men også til banepersonalet.

Der køres på to baner samtidig. Dressuren starter kl. 10.00 mens keglekørslen starter en time senere.


Adressen er Knabstrup Møllebakke 4, 4440 Mørkøv. Se startlister m.m. på

 

www.topcup-east.dk