Forspændingskursus - Østjysk Køre Selskab


Igen i år starter Østjysk Køreselskab forspændingskursus for helt nye – og/eller lidt øvede kuske, som har nye heste/ponyer de vil have oplært til at gå for vogn. Det er ingen betingelse at være medlem af ØKS
Målet er at kusken på en korrekt – og frem for alt sikker måde – kan spænde sin hest/pony for en vogn og begive sig ud på gader og veje. 
Det forudsættes, at hesten/ponyen mindst er vant til at blive trukket i grime. Hesten vil i løbet af kurset blive trænet fra at blive trukket igennem forskellige forhindringer til at blive styret forrest gennem forhindringerne ved hjælp af liner og til slut trække en vogn.
Du skal selv have en hjælper med.
Det forklares og øves hvordan seletøj lægges på hesten og tilpasses.
Kusken lærer at lave lange liner til at ”køre” hesten i.
Afsluttende sørger vi for et antal vogne, så der kan spændes ”rigtigt” for.
Onsdag d. 11.-12.-2013 kl 19.00 er der informationsaften, hvor der blive vist forskellige typer hestevogne og seletøj og hvad der ellers skal bruges for at komme i gang med at køre.
Der undervises 6 lørdag formiddage – første gang d. 11.-1.-13. Efter kursus kan kuskene deltage i den alm. indendørs kørsel onsdag aften. Prisen for deltagelse er kr. 1000,00. 
Alt foregår på adressen Linnerupvej 18, Linnerup, 7160 Tørring
Er du interesseret i at deltage på dette kursus, eller har du spørgsmål, så kontakt Finn Sandkvist på 
tlf. 61366679 mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Johan Huitema tlf.: 61544617 mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.