Junior & Youngdrivers
|
|
Køresporten er også for juniorer og youngdrivers.
Ønskes yderligere oplysninger kan medlemmer i Juniorudvalget altid kontaktes. |
Kusk Magnus Qvist, groom: Anne Grethe Qvist, foto: Mark Flensted.
Dressur, som er første del at et kørestævne, et program med ca. 10 øvelser der skal køres efter hukommelse. Testen er for at se, kuskens evne til at køre en pony eller hest i forskellige gangarter og holdninger.
Kusk Maria Buchwald, groom Mette Buchwald, foto: Elisa Flensted
Dressuren, bruges også som test på om pony eller hest er smidig og lydig.
Kusk Mikkel Kruse Johansen, groom: Kim Kruse Johansen, foto: Mark Flensted.
Maraton er anden del af et kørestævne, hvor der er fart og spænding over køreturen. På ruten der er under 10 km, skal man køre på en idealtid. Men de 6 til 8 forhindringer, alt efter hvor gammel man er skal køres så hurtigt som muligt. Typisk er man i en forhindring ca. 40 til 50 sekunder. Hjælperen man har bag på, groom, må gerne hjælpe med tid og den rigtige vej, men ikke håndtere pony eller hest. Hvis det er nødvendig for groom at forlade vognen, koster det strafpoint.
Kusk: Mads Kristiansen, groom: Anette Kristiansen, foto: Elisa Flensted
Hestens holdning og måden den går på, bliver ikke vurderet på maratonen, men man skal ikke tage fejl af, at en pony eller hest der er god til dressurkørsel også er god og nem at håndtere på en maraton. Vognen er udstyret med skivebremser, og andre moderne tekniske hjælpermidler, som kan gøre ture hurtigere og nemmere.
Kuske: Signe Kruse Johansen, groom: Marianne Kruse Johansen, foto: Mark Flensted.
Den 3. disciplin ved et kørestævne er forhindringskørsel, hvor der alt efter alder køres fra 15 - 20 porte af to toppe, som er 10 cm bredere end vognen. Banen køres på tid, hvis en bold falder ned, koster det strafpoint 3. Man har ca. en time til at lære banen, og hvis man kører fejl, ikke tager portene i rækkefølge, bliver man diskvalificeret. Foto Mark Flensted.
Kusk: Jannich Sloth, groom: Henrik Sloth, foto: Elisa Flensted.
Junior klasser er delt op i 3 klasser, de unge juniorer er fra 12-14 år, junior er fra 14-18 år, Young Driver fra 16-21 år. Foto Mark Flensted.
Hvis man vil, kan man køre mod senior fra det år hvor man fylder 14 år, hvis man kører med pony 1-, 2- og 4-spand eller 1-spand hest. 2-spand hest skal man være 16 år og 4-spand hest 18 år.
Overnævnt er FEI bestemt. Nationalt er der åben for klasser helt ned til 7 år.
Danmark har flere gange være repræsenteret ved EM for junior, her holdet fra 2014