Mesterskaber, Championater, Turneringer

DM: Der afholdes DM i konkurrencekørsel for juniorer og youngdrivers hvert andet år (de lige år).

 NM/Nordic Baltic Championship: Der afholdes NM/NBC i konkurrencekørsel for juniorer og youngdrivers hvert andet år (de ulige år)

 

Kvalifikationskrav til juniorkuske der vil til mesterskaber, DM, NM og EM.

Kvalifikationsregler for NM 2017 for children, juniorer og young drivers

Alle kuske, der starter nationale landsstævner, vil kunne starte Nordisk Mesterskab. Holdet bliver sat af Juniorudvalget/Køreudvalget i samråd med holdlederen. Dette vil ske på stævnepladsen efter dyrlægekontrollen.

Kvalifikationsregler for EM 2018 for children, juniorer og young drivers

Kusken* bliver udtaget efter et points system, som tager udgangspunkt i FEI’s regler og pointtabel for Top Driver Award samt i Dansk Køre Forbunds Championatsregler.

*Med ”Kusken” menes, at kusken i 2017 kan optjene points i alle klasser for at dygtiggøre sig og tilegne sig mere erfaring. I januar 2018 skal kusken tilkendegive til Juniorudvalget i hvilken klasse vedkommende ønsker at kvalificere sig i – henholdsvis 1-spand pony, 2-spand pony og 1-spand hest. Mindst 1 stævne skal køres i den ønskede klasse i 2018.

Kvalifikationsperioden er stævneåret 2017 og til og med en dato, der fastsættes, når ”final entry date” til EM 2018 for børn, juniorer og young drivers kendes.

Kvalifikationsstævner kan ses i pointoversigten. Kun de tre bedste resultater tæller og mindst et af disse skal være kørt i 2018.

Points kan opnås ved 2- og 3-dages nationale landsstævner i juniorklasser samt alle internationale FEI-stævner i juniorklasser.

For at opnå points ved et stævne skal man have gennemført alle stævnets 3 discipliner uden udelukkelse eller diskvalifikation.

Der tildeles points ud fra antallet af startende kuske i klassen (der møder til start i første disciplin).

Såfremt man på grund af alder rykker en klasse op, medtager man points fra tidligere klasse.

Udtagelseskravene kun tages i brug såfremt, der er flere end 6 ekvipager henholdsvis 2 børn, 2 juniorer og 2 young drivers, der ønsker at deltage i EM 2018.

I henhold til propositionerne kan der startes i følgende klasser:
Kategori / Alder / Hest/Pony
Børn / 12-14 / Single Pony
Junior / 14-18 / Single Pony/Pony Pairs
Young Drivers / 16-21  / Single Pony/Single Horse/Pony Pairs


Alderskrav i henhold til ”FEI’s Reglement for internationale kørestævner og Para-Equestrian kørestævner 11. udgave. Gældende fra 1. januar 2015” – artikel 912:
5. Definition på alder
Alderskrav er opfyldt fra begyndelsen af det kalenderår, hvori kusk eller groom når den bestemte alder.

Den endelige udtagelse og holdsammensætningen foretages af Chef d’equipe (holdleder) i samråd med køreudvalget (juniorudvalget).

Points tildeles efter nedestående skema:

Pointskema

pdfFor NM 2017 og EM 2018

 

Stævneoverblik_for_kvalifikationspoint-2017.pdf  30-09-2017